Pulled chicken

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor mijn blog schreef. Helaas ben ik te druk de laatste tijd om blogposts te schrijven, maar gelukkig niet te druk om te koken. Als er iets is wat ik echt lekker vind, dan is het wel pulled pork. Echter moet de perfecte pulled pork wel een hele dag braden voordat deze helemaal perfect is. Dat is helaas niet altijd ideaal, dus besloot ik om eens barbecue pulled chicken te maken. Dit heerlijke kipgerecht kun je in zo’n 1,5 uur op tafel zetten. Zeg nou zelf, dat is toch perfect voor de vrijdagavond?!

Ingrediënten:

  • 1kg kipdijfilet
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 1 el mosterd (ik gebruik Zaanse mosterd)
  • 2 el natuurazijn
  • 4 el honing
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 500gr passata pommodori
  • 2 el worcestershiresaus
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl gemalen komijn
  • Peper en Zeezout
  • 8-10 pitabroodjes

Bereidingswijze:

Verhit wat olie of boter in een braadpan.

Fruit hierin de knoflook en uit.

Voeg de citroensap, mosterd, natuurazijn, honing, tomatenpuree, passata pommodori, worcestershiresaus, paprikapoeder, cayenneper en komijn toe, en roer alles goed door elkaar.

Voeg zout en peper naar smaak toe.

Voeg de kippendijfilet toe en schep de saus er overheen.

Plaats de pan op een vlamverdeler en braad de kip op een laag vuur in 1,5uur gaar.

Trek de kip uit elkaar met twee vorken.

Doe de pulled chicken in de pitabroodjes.


Log nu in om een reactie te plaatsen