Crostini met paddenstoelen

Hoewel de meeste mensen op vrijdagmiddag borrelen of in het weekend, is er natuurlijk niks mis mee om de week er gewoon mee te beginnen. En als je dan toch gaat borrelen, serveer dan ook deze heerlijke paddenstoelen crostini’s erbij.

Ingrediënten

  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 400gr gemengde paddenstoelen
  • Handvol gedroogde shiitakes
  • Scheut sherry
  • Handjevol platte peterselie fijngesneden
  • Peper en zout
  • 10 sneetjes dun gesneden stokbrood
  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze:

Wel de gedroogde shiitakes in de sherry en snijd klein ze als ze zacht geworden zijn.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Smeer het stokbrood in met olijfolie en bak ze in 8-10 minuten krokant in de oven.

Snijd de paddenstoelen grof.

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin het sjalotje en de knoflook.

Voeg de paddenstoelen en de shiitakes toe en bak 3-5 minuten op medium hoog vuur door.

Voeg de peterselie toe.

Breng op smaak met zout en peper.

Beleg de geroosterde broodjes met het paddenstoelenmengsel.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel