Gehaktballetjes gestoofd in tomatensaus

Tijd voor een heerlijk maandag gerechtje. Lekker comfort food voor aan het begin van de week, waar je denk ik toch wel het hele gezin blij mee kan maken (behalve als ze geen vlees eten). Altijd fijn om na een lange werk- of schooldag met heerlijk eten aan tafel te kunnen schuiven en echt weer even bij te komen. Deze lekkere gehaktballetjes met een Italiaans tintje zijn makkelijk om te maken, een ideale start van de week dus.

Ingrediënten (3 personen)

  • 300gr half-om-half gehakt
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 medium ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 100gr zongedroogde tomaten fijngesneden
  • Handjevol peterselie fijngesneden
  • 1tl paprikapoeder
  • ½tl basilicum
  • ½tl oregano
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Zout
  • Peper
  • 750gr roma tomaten klein gesneden
  • 250gr cherry tomaten gehalveerd

Bereidingswijze

Meng het gehakt, met de paprikapoeder, basilicum, oregano, kleine ui, twee tenen knoflook, zongedroogde tomaten, helft van de peterselie, ei, en peper en zout naar smaak.

Voeg paneermeel toe tot het gehakt zodat het gehakt niet te nat is en kneed alles goed door elkaar.

Rol er balletjes ter grootte van een golfbal van.

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de medium ui en de resterende knoflook.

Voeg de tomaten toe en bak 3-5 minuten door.

Voeg de gehaktballetjes en de resterende peterselie toe en laat de gehaktballetjes in 20-25 op laag vuur gaar stoven.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel