Banketletter

Bij de feestdagen is na de kruidnoten één van de eerste dingen waar ik naar uitkijk de banketstaaf of banketletter. Amandelspijs in bladerdeeg, daar kun je toch allen maar blij van worden! Het lekkerst vind ik de simpele variant, zonder opsmuk om het zo maar te zeggen. Dus zonder vruchten, poedersuiker, en andere aanverwante dingen erop. Gewoon simpel bladerdeeg gevuld met amandelspijs, mooi goudbruin gebakken en nog even opgewarmd wanneer je hem serveert. Ik krijg er nu alweer trek in!

Ingrediënten

  • 250gr amandelspijs
  • 1 rol vers bladerdeeg (je hebt niet de hele rol nodig, maar het werkt wel het makkelijkst)
  • 1 ei losgeklopt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vorm een rol van de amandelspijs iets ongeveer 2 centimeter dan de langste zijde van het bladerdeeg.

Leg de rol amandelspijs op het bladerdeeg langs één van de lange zijden.

Rol de amandelspijs in het bladerdeeg totdat deze ongeveer 2 centimeter overlapt en snijd het resterende bladerdeeg weg.

Druk het bladerdeeg op de naad goed dicht.

Druk de uiteindes van de rol dicht.

Vorm een ‘S’ van de rol.

Smeer de banketletter in met het losgeklopte ei.

Bak de banketletter op een bakplaat bekleed met bakpapier in 20-25 minuten goudbruin.

Log nu in om een reactie te plaatsen