Wrap met gerookte zalm

Ik ben net terug van bijna twee weken Amerika, Dallas (Texas) om precies te zijn. En na dagenlang veel te grote porties, ongezond en veel te zoet eten was ik toe aan iets gezonds. Deze wrap met gerookte zalm is dan ook perfect, lekker licht en gezond. Met een beetje crème fraîche, avocado en pico de gallo is het echt een super combinatie. Ideaal voor de goede voornemens, of als je net meer dan vijftien uur gereisd hebt.

Ingrediënten (voor 2 wraps):

  • 2 wraps
  • 2tl crème fraîche
  • 75gr gerookt zalm
  • 1 avocado ontpit, ontveld en in plakjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • ½ groene paprika fijngesneden
  • 1el olijfolie
  • Sap van een halve limoen
  • 3 takjes koriander fijngesneden
  • Zout

Bereidingswijze

Meng voor de pico de gallo de rode ui, paprika, tomaat, koriander en olijfolie door elkaar.

Smeer de wraps in met crème fraîche.

Beleg ieder voor de helft met zalm.

Verdeel hier overheen de plakjes avocado.

Verdeel daar overheen wat van de pico de gallo.

Bestrooi met zout en wat sap van een halve limoen.

Rol de wraps op, startende aan de belegde zijde.

Log nu in om een reactie te plaatsen