Aardappelpuree

Aardappelpuree, zo’n gerecht dat gezonder klinkt dan het daadwerkelijk klinkt. Stiekem zit je rustig in je uppie 300 gram smeuïge aardappels weg te werken, waar ook nog eens volle melk en boter aan is toegevoegd. Laatst kwam ik nog een mooie quote tegen: “Op een dag ben ik slank, vandaag is niet die dag”. Dat denk ik weleens als ik dit soort dingen maak, want hoewel ik niet gek ben op gekookte aardappels, van een mooie zachte aardappelpuree word ik toch wel heel gelukkig.

In deze aardappelpuree heb ik de aardappels met schil en al verwerkt. Dat schijnt iets Texaans te zijn hoorde ik van mijn nichtje, het is in ieder geval hartstikke lekker. Nadeel hiervan is dat je je pureeknijper in de kast moet laten liggen, want die krijgt het niet voor elkaar om ook de schil er doorheen te knijpen.

Ingrediënten (4 personen)

  • 800gr kruimige aardappels met rode schil (gewassen)
  • 200ml volle melk
  • 100gr zachte roomboter
  • Handjevol peterselie fijngesneden
  • 1-2 flinke tl grove mosterd
  • Nootmuskaat versgeraspt
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Snijd de aardappels in stukken die even groot zijn.

Kook de aardappels gaar.

Breng de melk met de boter aan de kook en draai het vuur uit.

Giet de aardappels af en laat ze goed uitdampen.

Stamp de aardappels fijn met een pureestamper.

Giet het melk-botermengsel erbij en roer door met een spatel of pollepel tot je een smeuïge puree hebt.

Roer de mosterd, wat nootmuskaat naar smaak en de peterselie erdoor.

Voeg peper en zout naar smaak toe.

Log nu in om een reactie te plaatsen