Zalm in honing

Ik ga niet beweren dat ik een enorme viseter ben, maar van zalm word ik toch altijd wel heel erg blij. Van deze zalm in honing met een klein beetje citroen word ik zeker niet minder enthousiast, hij is namelijk heerlijk. Ik heb zelf toch wel een lichte voorkeur voor biologische zalm, qua prijs wel een stuk duurder, maar qua smaak is het dat meer dan waard.

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 4el vloeibare honing
  • Sap van een halve citroen
  • Rasp van een halve citroen
  • 2 tenen knoflook geperst
  • Flinke klont roomboter
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Verdeel de honing over de bovenzijde van de twee zalmfilets.

Bestrooi met wat zout en peper naar smaak.

Verhit de klont roomboter in een pan en fruit hierin de knoflook.

Voeg de citroensap toe en roer door.

Bak hierin de zalmfilets op laag vuur aan weerszijden.

Bestrooi beide zalmfilets met een beetje citroenrasp.

Log nu in om een reactie te plaatsen