Vegetarische wraps

Uiteraard wil ik ook mijn steentje bijdragen aan de nationale week zonder vlees. Hoewel ik geen intenties heb om vegetariër te worden, vind ik vegetarisch eten wel heel lekker. Niet dat er wat mis is met vegetariër zijn, het is gewoon niets voor mij. Ik draag wel graag bij aan het dierenwelzijn door onder andere het kopen van biologisch vlees en door af en toe vegetarisch te eten. Dit recept was dan ook snel bedacht en de combinatie van de rijst en linzen zorgt ervoor dat de wraps goed vullen.

Ingrediënten 2-3 personen

  • 4-6 meergranen wraps
  • 100gr rijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 310gr linzen (uit blik)
  • 800gr tomatenblokjes
  • 160gr kidneybonen
  • 1 puntpaprika in reepjes
  • 2 flinke handen vol bladspinazie
  • 2tl paprikapoeder
  • 1tl gerookte paprikapoeder
  • 2tl komijn
  • 2tl koriander
  • 2tl oregano
  • ¼tl chilipoeder
  • Zout
  • Peper
  • 6tl crème fraîche
  • 1-2 avocado’s in plakjes

Bereidingswijze

Kook de rijst en laat afkoelen.

Verhit wat boter of olie in een pan.

Fruit de ui en knoflook.

Voeg de rijst, linzen, kidneybonen, paprika, bladspinazie, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, komijn, koriander, oregano, chilipoeder en bak 3-5 minuten mee.

Voeg de tomatenblokjes en peper en zout naar smaak toe, roer door en laat het geheel nog 3-5 minuten bakken.

Smeer de wraps in met een theelepel crème fraîche, verdeel de vulling over het midden van de wraps en verdeel de plakjes avocado over de vulling.

Rol de wraps op en eet smakelijk!

Log nu in om een reactie te plaatsen