Kip-mango salade

Ondanks de regen van de afgelopen dagen leek het weer gisteren toch een beetje bij te draaien. Tijd dus om gelijk een zomerse salade te maken. Ok, dit klinkt alsof ik er veel meer over nagedacht heb dan dat ik daadwerkelijk gedaan had. Eerlijk gezegd had ik zin in iets gezonds en simpels, en ik ben nou eenmaal gek op salade. Ik moet zeggen dat ik niet heel vaak mango eet. Waarom weet ik eigenlijk niet, misschien omdat je er zulke kleffe handen van krijgt. Nou ja geen idee eigenlijk, het is in ieder geval heerlijk in deze makkelijke salade.

Ingrediënten

  • Tricolor kluitsla gewassen en grof gesneden
  • ½ rode paprika in reepjes
  • ½ gele paprika in reepjes
  • 14 rivolo cherrytomaten gehalveerd
  • ½ komkommer in blokjes
  • 50gr peen julienne
  • 1 mango in blokjes
  • 2 lente uitjes in ringetjes
  • 2el amandelschaafsel
  • 1 kipfilet
  • ½el olijfolie
  • ½el citroensap
  • ½el appelciderazijn
  • 1tl honing
  • Citroenpeper
  • Zout

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Bestrooi de kipfilet aan beide zijden met zout en citroenpeper.

Bak de kipfilet gaar op laag tot middelhoog vuur.

Rooster het amandelschaafsel.

Meng de olijfolie, appelciderazijn, citroensap, honing en zout en citroenpeper naar smaak.

Snijd de kipfilet in stukken.

Doe de sla, paprika, cherrytomaten, komkommer, peen julienne, mango en kipfilet in een schaal.

Giet de dressing erover en schep door elkaar.

Bestrooi met amandelschaafsel en lente uitjes.

Log nu in om een reactie te plaatsen