Mexicaanse gehaktschotel met tortillachips

Wat smaakt er nou niet lekkerder met tortillachips? Ok, een heleboel dingen, maar dat geldt niet voor deze lekkere Mexicaanse gehaktschotel. Ik denk dat je veel kinderen heel erg blij maakt met deze schotel, er zit toch immers chips op. Misschien dat je er dan wel een beetje minder cayennepeper op moet doen, maar voor volwassenen mag het wat mij betreft zeker een beetje pit hebben. De ingrediëntenlijst lijkt misschien lang, maar geloof mij als ik zeg dat je dit gerecht met een half uur op tafel kan hebben staan, als je tenminste een beetje snel kan snijden.

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

  • 300gr rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 500gr cherry tomaten gehalveerd
  • 1 puntpaprika in reepjes
  • 400gr zwarte bonen uitgelekt
  • 2tl paprikapoeder
  • 1tl gemalen komijn
  • 1tl gemalen koriander
  • 1tl oregano
  • ¼tl cayennepeper
  • Zout en peper
  • Paar handen vol tortillachips
  • ½ groene paprika in kleine blokjes
  • 1 kleine rode uit fijngesnipperd
  • 1 tomaat in kleine blokjes
  • 1 avocado in kleine blokjes
  • 3 takjes koriander fijngesneden
  • Scheutje olijfolie
  • Crème fraîche

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de gehakt toe en bak deze 2-3 minuten door.

Voeg de cherry tomaten, puntpaprika, zwarte bonen, paprikapoeder, komijn, gemalen koriander, oregano , cayennepeper en zout en peper naar smaak toe.

Roer het geheel door en bak 5-8 minuten door op middelhoog vuur totdat je de cherrytomaten plat kunt drukken.

Druk de cherrytomaten plat en roer het geheel door.

Doe het gehaktmengsel in een medium ovenschaal.

Verdeel een paar handen vol tortillachips over de bovenkant.

Bak het geheel 15 minuten in de oven totdat de tortillachips mooi goudbruin zijn.

Meng de groene paprika, rode ui, tomaat, koriander en een scheutje olijfolie voor een lekker pico de gallo.

Verdeel de pico de gallo samen met de avocado en crème fraîche over de tortillachips.

Log nu in om een reactie te plaatsen