Suikerbrood

Het weekend is bijna begonnen, dus waarom niet een lekker suikerbroodje bakken om morgen het ontbijt mee in te luiden. Dit lekkere broodje is zo gemaakt en blijft lekker smeuïg. Natuurlijk eet je het met een goede laag roomboter, want het kan immers niet smeuïg genoeg zijn. Misschien is dit niet het gezondste ontbijt, maar zeg nou zelf dat kan toch best in het weekend.

Om suikerbrood te kunnen maken moet je natuurlijk parelsuiker hebben. Parelsuiker is helaas niet overal te krijgen. Gelukkig zit er in IJsselstein (waar ik woon) een molen die naast natuurlijk allerlei zelf gemalen meelsoorten diverse andere lekkere bakingrediënten verkoopt, waaronder parelsuiker. Anders is het vaak ook bij een taartenwinkel te krijgen, online, of mogelijk bij je lokale bakker (wel even een bakje meenemen).

Ingrediënten:

  • 500gr bloem
  • 1 zakje instant gist (7gr)
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl zout
  • 2el gembersiroop
  • 75gr zachte roomboter
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 200ml melk
  • 200gr parelsuiker

Nodig:

  • Cakeblik

Bereidingswijze:

Meng het gist door de bloem.

Voeg de kaneel en het zout toe en meng erdoor.

Verwarm de melk totdat deze handwarm is (niet heet).

Voeg de melk, eieren, boter en gembersiroop toe.

Kneed het geheel goed door tot een samenhangend en soepel deeg is.

Doe de parelsuiker erbij en kneed door het deeg heen.

Vet het cakeblik in en bestuif met bloem.

Doe het deeg in de bakvorm en dek het af met een vochtige theedoek.

Laat het deeg op een warme plek zo’n 45 minuten rijzen tot het verdubbeld is.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak het suikerbrood iets onder het midden van de oven in 45 minuten gaar en mooi goudbruin.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel