Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit recept is eigenlijk ontstaan door een aanbieding bij de Albert Heijn. Daar waren vorige week namelijk de blauwe bessen in de aanbieding en zo kwam mijn moeder met een extra bakje blauwe bessen thuis. Het tweede bakje was immers gratis, maar dan moesten we ineens wel heel veel blauwe bessen eten. De oplossing was dus simpel, ze verwerken in een heerlijk recept!
Ik zou liegen wanneer ik zou beweren dat ik regelmatig croissants eet. Eigenlijk eet ik ze vooral met feestdagen en in de vakantie. Oftewel ik heb er voor mezelf een beetje een luxe item van gemaakt. Ik vind croissants namelijk heel erg lekker, maar echt gezond zijn ze niet. Omdat het af en toe toch lekker is om een beetje dat vakantiegevoel te hebben, ook al ben je niet op vakantie, besloot ik om croissants te maken gevuld met kaneelsuiker. Echt een heerlijk recept om de dag mee te beginnen.
Als je van lekker zoet houdt, dan is deze pavlova zeker wat voor jou. Heerlijke eiwitschuim die gedroogd is in de oven (je moet dus wel wat geduld hebben, met lemon curd en verse (Nederlandse) aardbeien. Een zoet geheel dus. Wel moet je de pavlova het liefst gelijk serveren, om te voorkomen dat hij slap wordt. Zo’n pavlova is namelijk lekker knapperig aan de buitenkant, maar nog een beetje zacht aan de binnenkant. Altijd een heerlijke combinatie.
Mango chutney is nou zo’n typisch voorbeeld van een chutney die, behalve om gewoon bij iets te eten, ook perfect is om te verwerken in een gerecht. De truc is natuurlijk om een mooie balans te creëren tussen het zoete van de mango en de suiker die wordt toegevoegd, het beetje zure van de azijn en de eventuele pit (die in deze chutney best meevalt) van een pepertje. Nou, al zeg ik het zelf, dat is goed gelukt in deze chutney. De echte mangosmaak is nog aanwezig en wordt niet overstemt, maar de andere toevoegingen geven de chutney precies dat beetje extra wat het nodig heeft.
Pulled pork is een gerecht waar je veel geduld voor moet hebben, maar waar ook je geduld rijkelijk mee beloond wordt. Het vlees moet namelijk heel langzaam garen, zo’n 5-7 uur waardoor het heel mals wordt en het als het ware smelt in je mond. Traditioneel gezien wordt het vlees heel langzaam gegaard op de barbecue, maar je kunt het ook heerlijk bereiden in de slowcooker. Het heerlijke daaraan vind ik dat je het gelijk kunt stoven als het waren in de bijbehorende barbecuesaus. Hierdoor wordt het vlees nog veel smaakvoller. Praktisch voordeel is ook gelijk dat je de slowcooker ’s morgens aan kunt zetten, naar je werk kunt gaan en bij thuiskomst heerlijke pulled pork hebt, zonder dat je er verder naar om hoeft te kijken.
Pastinaak, ja ook daar kun je soep van maken. Ik moet er wel gelijk bij zeggen dat dit zo’n soep is die niet iedereen aan zal spreken. Het is een soep met een best wel aardse smaak, oftewel de smaak van de pastinaak komt er echt goed uit. Gelukkig maar, want anders had ik het geen pastinaaksoep mogen noemen. De champignons geven het net even dat beetje extra en door ook wat room toe te voegen verzacht het een klein beetje de aardse smaak, zonder de echte pastinaaksmaak weg te nemen.
Dit vind ik een klein ontbijtfeestje! Poffertjesspiezen met aardbeien, frambozen en poedersuiker. Daar word je toch als een kind zo blij van?! Super geschikt natuurlijk voor bij het paasontbijt of de paasbrunch. Of zelfs erg lekker als je een keer wat anders wilt serveren bij een high tea. Ik gebruik zelf een gietijzeren poffertjes pan, zo’n pan kun je mooi heet maken.
Lemon curd, een zoetzure citroencrème die heerlijk is met scones, madeleines, als cakevulling en bij nog vele andere dingen. Onlangs gebruikte ik lemon curd in een recept, hartstikke lekker natuurlijk, maar helaas niet zelf gemaakt. Nu wist ik dat het niet heel moeilijk zou moeten zijn om zelf lemon curd te maken, dus heb ik dat gelijk op mijn shortlist van recepten gezet. Lemon curd heeft maar een beperkt aantal ingrediënten en vereist vooral een klein beetje geduld bij het maken.
Pasen staat voor de deur! Dat betekent voor veel mensen natuurlijk paasontbijten of brunchen. Deze lekkere en super simpele yoghurtbroodjes passen daar perfect bij. Deze broodjes zijn zelfs zo makkelijk om te maken, dat je ze met gemak zelfs nog op paasochtend zou kunnen maken. Dat is misschien zelfs het lekkerst, want nog een beetje warm uit de oven zijn deze broodjes helemaal niet te weerstaan!
Cupcakes! Misschien niet meer de hype die ze een paar jaar geleden waren, maar nog altijd even lekker! De sleutel tot het maken van de lekkerste citroencupcakes is natuurlijk het gebruik van daadwerkelijke citroenen, in plaats van citroenaroma. Dat wil dus zeggen citroenschil en citroensap. Ik had helaas geen tijd om ook nog zelf lemoncurd te maken, maar dat bewaar ik voor een volgende keer. Deze cupcakes zitten in ieder geval barstensvol citroensmaak en zijn dus gewoon super lekker.
Dit vind ik nou een typisch voorbeeld van een hapje dat je ook lekker als lunchgerecht kunt eten. Nou weet ik dat lang niet iedereen van geitenkaas houdt. Veel mensen vinden het nogal een uitgesproken smaak te hebben, maar ik vind dat dus reuze meevallen. Ik ben er dan ook gek op, vooral in combinatie met honing en tijm. Het recept voor de geitenklaasflapjes, waar ik ook peer in verwerkt heb, was dan ook snel bedacht.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.