Registeren
Wachtwoord vergeten?
Af en toe moet je gewoon een makkelijk en snel recept hebben. Ik heb dat bijvoorbeeld als ik moet dansen, want ja dan wil je niet te laat eten, maar wel goed gegeten hebben. Het staat namelijk toch wel erg slordig als je op de dansvloer van je stokje gaat. Dit is zo’n recept. Het lijken misschien veel ingrediënten, maar je hebt het hele spul zo bij elkaar gegooid en kan dit binnen 20 minuten op tafel hebben staan. Ik heb ervoor gekozen om het gerecht vegetarisch te houden, maar je kunt er prima biefstuk of kipfilet aan toevoegen. Maak dan natuurlijk wel wat extra saus, om te zorgen dat het net zoveel smaak heeft.
Kook de nestjes mie gaar.
Meng ondertussen de sojasaus, donkere sojasaus, sake, roerbakolie, chilisaus en bruine suiker.
Als je de mie hebt afgegoten, verhit een scheutje roerbakolie in een pan en bak hierin 1-2 minuten de mie.
Haal de mie uit de pan en verhit nog wat extra roerbakolie in dezelfde pan.
Bak hierin nu de knoflook, het lichte deel van de lente uitjes en de sugarsnaps zo’n 3-4 minuten.
Voeg de mie, de saus en de resterende groenten toe en bak het geheel nog een 2 minuten door.
Klop de eieren iets los en meng met de 2tl ketjap.
Verhit wat roerbakolie in een pan en bak hierin het ei gaar.
Snijd het ei in reepjes en serveer bij de mie.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.