Snelle mie

Af en toe moet je gewoon een makkelijk en snel recept hebben. Ik heb dat bijvoorbeeld als ik moet dansen, want ja dan wil je niet te laat eten, maar wel goed gegeten hebben. Het staat namelijk toch wel erg slordig als je op de dansvloer van je stokje gaat. Dit is zo’n recept. Het lijken misschien veel ingrediënten, maar je hebt het hele spul zo bij elkaar gegooid en kan dit binnen 20 minuten op tafel hebben staan. Ik heb ervoor gekozen om het gerecht vegetarisch te houden, maar je kunt er prima biefstuk of kipfilet aan toevoegen. Maak dan natuurlijk wel wat extra saus, om te zorgen dat het net zoveel smaak heeft.

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 nestjes Chinese eiermie
  • 2 el soja saus
  • 2 el sake
  • 4 tl donkere sojasaus
  • 4 tl roerbakolie
  • 4 tl bruine suiker
  • 2 tl zoete chilisaus
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 lente uitjes in ringetjes (donkergroene en lichte deel gescheiden)
  • 100gr taugé
  • 200gr sugar snaps gehalveerd
  • 100gr wortelreepjes
  • 2 eieren
  • 2 tl ketjap

Bereidingswijze:

Kook de nestjes mie gaar.

Meng ondertussen de sojasaus, donkere sojasaus, sake, roerbakolie, chilisaus en bruine suiker.

Als je de mie hebt afgegoten, verhit een scheutje roerbakolie in een pan en bak hierin 1-2 minuten de mie.

Haal de mie uit de pan en verhit nog wat extra roerbakolie in dezelfde pan.

Bak hierin nu de knoflook, het lichte deel van de lente uitjes en de sugarsnaps zo’n 3-4 minuten.

Voeg de mie, de saus en de resterende groenten toe en bak het geheel nog een 2 minuten door.

Klop de eieren iets los en meng met de 2tl ketjap.

Verhit wat roerbakolie in een pan en bak hierin het ei gaar.

Snijd het ei in reepjes en serveer bij de mie.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel