Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit is alweer het honderdste recept dat ik op mijn blog deel. Dat vond ik reden om voor een minifeestje, oftewel ik maakte deze lekkere aardbeienschuimtaart.
Vorige week zat ik naar kookkanaal 24Kitchen te kijken en daar werd een geweldige Christoffeltaart gemaakt. Een taart die bestaat uit drie lagen meringueschuim, met daar tussen een chocolademousse. Deze aardbeienschuimtaart is een variatie op die taart. Oftewel ook drie lagen meringueschuim, maar in plaats van chocolademousse gebruikte ik een mascarpone, slagroom en amaretto vulling. Daarnaast koos ik ervoor om bovenop een lekkere laag aardbeien gemarineerd in een combinatie van balsamico en bruine suiker te doen. Wat mij betreft is het een erg geslaagd taartje!
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Teken met potlood drie cirkels van 20cm op bakpapier en draai vervolgens het bakpapier om zodat je de cirkels er doorheen ziet maar niet het risico loopt dat je grafiet in je baksel krijgt.
Klop de eiwitten en doe er beetje bij beetje de suiker bij totdat de eiwitten bijna stijf zijn, doe de eventueel resterende suiker en de vanille extract erbij en klop het geheel stijf.
Doe de stijfgeklopte eiwitmassa in een spuitzak en spuit op het bakpapier drie schijven.
Laat de meringueschijven 3 uur in de oven drogen.
Meng de aardbeien met de bruine suiker en balsamico azijn en laat dit een half uurtje marineren.
Klop de mascarpone, slagroom, poedersuiker en amaretto tot een luchtig mengsel.
Smeer één van de meringueschijven in met een flinke laag van het mascarponemengsel.
Leg hier bovenop een tweede schijf meringueschuim en smeer ook deze laag in met een flinke laag van het mascarponemengsel.
Leg hier bovenop de laatste schijf meringueschuim en besmeer deze met het resterende mascarponemengsel.
Verdeel de aardbeien over de bovenkant van de taart.
Bestrooi het geheel met het witte chocoladeschaafsel.
Eet smakelijk!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.