Salad in a jar

Als je op Pinterest zit heb je deze beauty vast voorbij zien komen. De ‘salad in a jar’ is een veel gezien item daar. Daarom wilde ik het ook eens proberen. Niet alleen omdat het er leuk uitziet en je er natuurlijk ook precies in kunt stoppen wat je zelf lekker vindt, maar ook omdat ik benieuwd was hoe goed het nou allemaal te bewaren is. Er zit natuurlijk wel een zekere logica achter het opbouwen van de salade. Zo moet je beginnen met de dressing, doe je daarna de groenten, daar bovenop eventueel noten of kaas en daar bovenop de sla. Die laatste wordt natuurlijk hartstikke slap als je die helemaal onderin in de dressing zou laten weken, dus daarom wil de sla zo ver mogelijk bij de dressing vandaan hebben.

Over het resultaat ben ik erg tevreden. De sla was echt nog heerlijk de volgende dag. Je moet de boel natuurlijk wel gekoeld bewaren en rechtop vervoeren. Ik koos ervoor om de dressing vlak voor het eten even goed door de salade te laten lopen door de pot even om te keren. Zo eten uit de pot zou ik niet doen, want dan zit je eigenlijk laagjes te eten. Het is dus niet een onderweg item, maar uitstekend geschikt om mee te nemen naar kantoor of een picknick.

Dit is een Italiaanse salade geworden, en je hoeft hem niet per se in een potje te maken, maar het ziet er natuurlijk wel leuk uit.

Ingrediënten:

  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 tl dijon mosterd
  • 4 el olijfolie
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl tijm gedroogd
  • ½ tl basilicum gedroogd
  • ½ tl oregano gedroogd
  • 1 -2 tl witte basterdsuiker
  • Zout en peper naar smaak
  • 8 cherrytomaten gehalveerd
  • ½ rode paprika in reepjes
  • 1/3 komkommer gehalveerd en in plakjes
  • ¼ kopje wortelrasp
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 2-3 el Parmezaanse kaas schaafsel
  • 1 kop sla (bijv. rucola)

Nodig:

  • Pot van 1 liter

Bereidingswijze:

Meng de witte wijnazijn, mosterd, olijfolie, knoflookpoeder, tijm, basilicum, oregano, basterdsuiker, zout en peper.

Giet de gewenste hoeveelheid dressing in de pot.

Doe de tomaten, komkommer, paprika en wortel in de pot.

Doe de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas er bovenop.

Doe als laatste de sla erop en bewaar het geheel afgesloten in de koelkast.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel