Registeren
Wachtwoord vergeten?
Als je op Pinterest zit heb je deze beauty vast voorbij zien komen. De ‘salad in a jar’ is een veel gezien item daar. Daarom wilde ik het ook eens proberen. Niet alleen omdat het er leuk uitziet en je er natuurlijk ook precies in kunt stoppen wat je zelf lekker vindt, maar ook omdat ik benieuwd was hoe goed het nou allemaal te bewaren is. Er zit natuurlijk wel een zekere logica achter het opbouwen van de salade. Zo moet je beginnen met de dressing, doe je daarna de groenten, daar bovenop eventueel noten of kaas en daar bovenop de sla. Die laatste wordt natuurlijk hartstikke slap als je die helemaal onderin in de dressing zou laten weken, dus daarom wil de sla zo ver mogelijk bij de dressing vandaan hebben.
Over het resultaat ben ik erg tevreden. De sla was echt nog heerlijk de volgende dag. Je moet de boel natuurlijk wel gekoeld bewaren en rechtop vervoeren. Ik koos ervoor om de dressing vlak voor het eten even goed door de salade te laten lopen door de pot even om te keren. Zo eten uit de pot zou ik niet doen, want dan zit je eigenlijk laagjes te eten. Het is dus niet een onderweg item, maar uitstekend geschikt om mee te nemen naar kantoor of een picknick.
Dit is een Italiaanse salade geworden, en je hoeft hem niet per se in een potje te maken, maar het ziet er natuurlijk wel leuk uit.
Meng de witte wijnazijn, mosterd, olijfolie, knoflookpoeder, tijm, basilicum, oregano, basterdsuiker, zout en peper.
Giet de gewenste hoeveelheid dressing in de pot.
Doe de tomaten, komkommer, paprika en wortel in de pot.
Doe de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas er bovenop.
Doe als laatste de sla erop en bewaar het geheel afgesloten in de koelkast.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.