Witlof met prosciutto en buffelmozzarella

Witlof met ham en kaas is toch wel een beetje een klassieker. Sommige mensen ik vinden dat je klassiekers niet moet aanpassen, ik vind dat je zelfs een goed recept altijd een beetje beter kunt maken. Daarom besloot ik deze week om de witlof een Italiaans tintje te geven door te werken met prosciutto en buffelmozzarella in plaats van achterham en Hollandse kaas. Het resultaat? Nog steeds een heerlijk stronkje witlof, met een lekkere maar niet overheersende smaak van de ham en heerlijk zachte mozzarella.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 grote stronken witlof
  • 8 plakjes prosciutto
  • 125gr buffelmozzarella
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de witlof in een pan in zo’n 3-5 minuten beetgaar.

Halveer de stronkjes witlof over de lengte.

Wikkel om ieder stronkje een plakje prosciutto.

Leg de witlof in een ovenschaal.

Verdeel de mozzarella erover.

Bestrooi naar smaak met zout en peper.

Bak de witlof nog 20 minuten in de oven.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel