Paprika gevuld met gehaktsaus

Hier is nou een voorbeeldje van een gerecht dat er leuk uitziet en niet moeilijk is om te maken. Handig voor als je een keer een etentje geeft, maar stiekem niet veel tijd hebt. Het is natuurlijk wel zo handig als de paprika niet omvalt tijdens het bakken. Zorg daarom dat je paprika’s gebruikt die een enigszins vlakke onderkant hebben, of dat je het met een mes een beetje bijsnijdt. Doe dat laatste natuurlijk wel op zo’n manier dat je geen gat maakt aan de onderkant, want dan loopt de vulling eruit. Het is een beetje afhankelijk van hoe je de paprika zelf het lekkerst vindt hoe lang je deze in de oven bakt. Ik vind het lekker als hij nog een beetje knapperig is, wil je de paprika wat zachter, bak hem dan wat langer in de oven.

Ingrediënten:

  • 300gr rundergehakt
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 50gr wortelrasp
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 3 el tomatenpuree
  • 200ml rode wijn
  • 5 takjes peterselie fijngesneden
  • 1 ei
  • 3 paprika’s
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe wat olie in een pan en fruit hierin het sjalotje en de knoflook.

Bak het gehakt rul.

Voeg de wortelrasp en de bleekselderij toe en bak 2-3 minuutjes door.

Voeg de rode wijn toe en roer het geheel door.

Roer de tomatenpuree erdoor.

Voeg de peterselie toe en laat alles zo’n 5 minuten pruttelen.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Haal de pan van het vuur en roer het ei erdoor.

Snijd de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten.

Vul de paprika’s met de gehaktsaus.

Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie.

Zet hierin de paprika’s en bak ze in de oven in 20-25 gaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel