Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit leuke koekje is eigenlijk een doodgewoon shortbread koekje, maar dan half chocolade en half vanille. Zoals je op de foto kunt zien ben ik niet echt een kei in ronde koekjes maken. Deze koekjes zijn dan ook niet uitgestoken, maar gesneden. Ik vind het wel een erg leuk effect hebben en geen koekje is exact hetzelfde, het heeft eigenlijk wel iets gezelligs.
Een shortbread koekje is misschien wel één van de simpelste koekjes om te maken. Het recept is weinig bewerkelijk en de ingrediënten zijn simpel. Je moet het deeg wel goed op laten stijven. Ik kies daar toch vaak de vriezer voor, dat gaat toch net even sneller. De koekjes blijven ook een lange tijd goed na het bakken, mits je ze natuurlijk in een trommel bewaard.
Mix de roomboter met de suiker tot een romige massa.
Mix de vanille extract erdoor.
Meng de bloem erdoor tot het een samenhangend deeg is.
Verdeel het deeg in tweeën en leg één deel apart.
Meng door het andere deel de cacao.
Op een met bloem bestoven werkvlak rol de stukken deeg uit tot twee lappen van ongeveer 10x20cm.
Leg het vanilledeeg op het chocoladedeeg en druk voorzichtig aan.
Rol het geheel op tot een rol van 20cm breed, druk het uiteinde van het deeg goed dicht.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het 30-45 minuten in de vriezer om op te stijven.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd plakjes van 1cm dik van de rol deeg.
Leg de koekjes op zo’n 5cm afstand van elkaar op de bakplaat.
Bak de koekjes in 20-25 minuten gaar.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.