Registeren
Wachtwoord vergeten?
Risotto is echt zo lekker!!!! Ok, misschien overdrijf ik licht mijn uitroeptekens, maar wat ik gewoon wil zeggen is dat ik er echt gek op ben. Helaas moet je er altijd wel even de tijd voor uittrekken om het te maken, maar goed dan is het natuurlijk gewoon extra genieten als het klaar is.
Normaal maak ik risotto met witte wijn en wat kruiden, lekker simpel dus. Gisteren had ik zin om het eens anders aan te pakken en besloot ik voor een lekkere volle rode wijn te gaan en een appeltje en wat kaneel toe te voegen. Een erg geslaagde variatie als zeg ik het zelf. Zo’n appeltje wordt zacht en de combinatie met de kaneel maakt het al helemaal een lekker herfstgerecht.
Verhit in een pan wat olijfolie.
Fruit hierin de het sjalotje.
Voeg de risottorijst toe en roer deze door de pan totdat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie.
Doe de kaneel en de appel erbij en roer erdoor.
Draai het vuur laag en voeg de rode wijn toe.
Als alle rode wijn is opgenomen in de rijst voeg je een soeplepel bouillon toe.
Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe.
Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen. Roer ondertussen ook regelmatig alles door
Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer dit door de risotto.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.