Rode wijn risotto met appel

Risotto is echt zo lekker!!!! Ok, misschien overdrijf ik licht mijn uitroeptekens, maar wat ik gewoon wil zeggen is dat ik er echt gek op ben. Helaas moet je er altijd wel even de tijd voor uittrekken om het te maken, maar goed dan is het natuurlijk gewoon extra genieten als het klaar is.

Normaal maak ik risotto met witte wijn en wat kruiden, lekker simpel dus. Gisteren had ik zin om het eens anders aan te pakken en besloot ik voor een lekkere volle rode wijn te gaan en een appeltje en wat kaneel toe te voegen. Een erg geslaagde variatie als zeg ik het zelf. Zo’n appeltje wordt zacht en de combinatie met de kaneel maakt het al helemaal een lekker herfstgerecht.

Ingrediënten:

  • 300gr risotto
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 1 flinke appel geschild en kleine blokjes gesneden (goudreinette, jonagold of elstar)
  • 450ml rode wijn
  • 900ml groentebouillon
  • ¾ tl kaneel
  • 3el Parmazaanse kaas

Bereidingswijze:

Verhit in een pan wat olijfolie.

Fruit hierin de het sjalotje.

Voeg de risottorijst toe en roer deze door de pan totdat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie.

Doe de kaneel en de appel erbij en roer erdoor.

Draai het vuur laag en voeg de rode wijn toe.

Als alle rode wijn is opgenomen in de rijst voeg je een soeplepel bouillon toe.

Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe.

Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen. Roer ondertussen ook regelmatig alles door

Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer dit door de risotto.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel