Registeren
Wachtwoord vergeten?
Mmm, risotto. Echt een gerecht waar ik blij van word. Lekker met een glas witte wijn en een goed stukje vis, maar ook heerlijk met andere dingen te combineren. Persoonlijk ben ik zo gek op dit Italiaanse gerecht dat er wat mij betreft verder niet eens wat bij moet. Je moet trouwens wel van een beetje klef eten houden, maar dan heb je ook echt wat! Je kunt er ook lekker mee variëren, maar deze simpele variant is absoluut één van mijn favorieten. Risotto maken kost wel wat tijd, je kunt niet even weglopen bij je pannen. Maar geloof me, dat maakt het zeker niet minder de moeite waard om het klaar te maken.
Dit recept maakte ik oorspronkelijk in 2014 en heb ik geüpdatet in 2021.
Verhit wat olie of boter in een pan.
Fruit hierin de knoflook en de ui.
Voeg de risottorijst toe en roer deze door de pan totdat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie/boter.
Draai het vuur laag, voeg de witte wijn toe en roer door.
Als alle witte wijn is opgenomen in de rijst voeg je een soeplepel bouillon toe en roer het geheel door.
Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe en roer door.
Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen.
Voeg de peterselie, bieslook en Parmezaanse kaas toe aan de risotto en roer door.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.