Risotto met tuinkruiden

Mmm, risotto. Echt een gerecht waar ik blij van word. Lekker met een glas witte wijn en een goed stukje vis, maar ook heerlijk met andere dingen te combineren. Persoonlijk ben ik zo gek op dit Italiaanse gerecht dat er wat mij betreft verder niet eens wat bij moet. Je moet trouwens wel van een beetje klef eten houden, maar dan heb je ook echt wat! Je kunt er ook lekker mee variëren, maar deze simpele variant is absoluut één van mijn favorieten. Risotto maken kost wel wat tijd, je kunt niet even weglopen bij je pannen. Maar geloof me, dat maakt het zeker niet minder de moeite waard om het klaar te maken.

Dit recept maakte ik oorspronkelijk in 2014 en heb ik geüpdatet in 2021.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300gr risottorijst
  • 900ml groentebouillon
  • 300ml witte wijn
  • 2 flinke tenen knoflook geperst
  • 1 medium ui gesnipperd
  • Bosje verse bieslook fijngesneden
  • Bosje verse platte peterselie fijngesneden
  • 50gr Parmezaanse kaas geraspt

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de knoflook en de ui.

Voeg de risottorijst toe en roer deze door de pan totdat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie/boter.

Draai het vuur laag, voeg de witte wijn toe en roer door.

Als alle witte wijn is opgenomen in de rijst voeg je een soeplepel bouillon toe en roer het geheel door.

Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe en roer door.

Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen.

Voeg de peterselie, bieslook en Parmezaanse kaas toe aan de risotto en roer door.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel