Registeren
Wachtwoord vergeten?
Heerlijk! Het is weer die tijd van het jaar dat de pompoenen in de winkel liggen. Oftewel tijd voor pompoensoep, pompoentaart, gebakken pompoen, of pompoensorbetijs. Alles pompoen, gewoon omdat het kan! Voor veel van deze gerechten is pompoenpuree de basis. Pompoenpuree is echt heel makkelijk zelf te maken. Geloof met het is een stuk makkelijker dan allerlei winkels afstruinen om er naar te zoeken. Daarnaast kun je het ook prima een maand of drie in de vriezer bewaren, dus maak gewoon lekker veel in één keer.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de pompoen en verwijder de draden en de zaden.
Bestrooi van beide helften de binnenzijde met een klein beetje zout.
Leg de pompoenhelften met de binnenzijde naar beneden op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Dek ze af met een stukje aluminiumfolie.
Bak de helften in 45 minuten in de oven gaar.
Schep het vruchtvlees met een lepel uit beide helften.
Pureer het met een staafmixer tot een gladde puree.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.