Pompoenpuree

Heerlijk! Het is weer die tijd van het jaar dat de pompoenen in de winkel liggen. Oftewel tijd voor pompoensoep, pompoentaart, gebakken pompoen, of pompoensorbetijs. Alles pompoen, gewoon omdat het kan! Voor veel van deze gerechten is pompoenpuree de basis. Pompoenpuree is echt heel makkelijk zelf te maken. Geloof met het is een stuk makkelijker dan allerlei winkels afstruinen om er naar te zoeken. Daarnaast kun je het ook prima een maand of drie in de vriezer bewaren, dus maak gewoon lekker veel in één keer.

Ingrediënten (voor 2 -3 personen):

  • 1 pompoen
  • Snuf zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de pompoen en verwijder de draden en de zaden.

Bestrooi van beide helften de binnenzijde met een klein beetje zout.

Leg de pompoenhelften met de binnenzijde naar beneden op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Dek ze af met een stukje aluminiumfolie.

Bak de helften in 45 minuten in de oven gaar.

Schep het vruchtvlees met een lepel uit beide helften.

Pureer het met een staafmixer tot een gladde puree.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel