Registeren
Wachtwoord vergeten?
Oei, alweer een pompoenrecept. Je kan er ook zoveel mee! Geen zorgen dit is voorlopig het laatste pompoenrecept dat ik post, maar ik wilde jullie dit receptje zeker niet onthouden. Pompoenbrood kun je veel in Amerika verkrijgen rond deze tijd van het jaar. Het wordt misschien een brood genoemd, maar heeft eigenlijk veel meer weg van een cake. Een hele lekkere, smeuige en kruidige cake, die helemaal bij deze tijd van het jaar past. Je kunt er eventueel een beetje boter op doen, maar ook zonder boter is het heerlijk.
Het recept is voldoende voor twee pompoenbroden van 25 centimeter, hij blijft dan wel wat laag, maar dat maakt de cake niet minder lekker. Anders zou je ook de cake in een bakblik van 30cm kunnen bakken, natuurlijk moet hij dan wel iets langer in de oven.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng de bloem, zout, bakpoeder, natriumbicarbonaat, en kruiden door elkaar.
Meng met een mixer de boter en suiker door elkaar.
Mix er één voor één de eieren door.
Mix er de vanille extract doorheen en klop alles op hoge snelheid door tot het een luchtig mengsel is.
Mix er de pompoenpuree doorheen. Het mengsel kan een enigszins vreemde structuur krijgen, geen zorgen dit lost zich vanzelf op.
Meng er op een lage snelheid het bloemmengsel doorheen tot het een mooi beslag is.
Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak de pompoenbroden in 65-75 minuten gaar. Steek er een prikker in om te testen of de pompoenbroden gaar zijn. Als de prikker er schoon uitkomt zijn de broden gaar.
Laat de broden 10 minuten afkoelen in het bakblik, alvorens je ze op een taartrooster verder laat afkoelen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.