Pompoenbrood

Oei, alweer een pompoenrecept. Je kan er ook zoveel mee! Geen zorgen dit is voorlopig het laatste pompoenrecept dat ik post, maar ik wilde jullie dit receptje zeker niet onthouden. Pompoenbrood kun je veel in Amerika verkrijgen rond deze tijd van het jaar. Het wordt misschien een brood genoemd, maar heeft eigenlijk veel meer weg van een cake. Een hele lekkere, smeuige en kruidige cake, die helemaal bij deze tijd van het jaar past. Je kunt er eventueel een beetje boter op doen, maar ook zonder boter is het heerlijk.

Het recept is voldoende voor twee pompoenbroden van 25 centimeter, hij blijft dan wel wat laag, maar dat maakt de cake niet minder lekker. Anders zou je ook de cake in een bakblik van 30cm kunnen bakken, natuurlijk moet hij dan wel iets langer in de oven.

Ingrediënten:

  • 425gr pompoenpuree
  • 300gr bloem
  • ½ tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 380gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 170gr roomboter
  • 2 grote eieren

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng de bloem, zout, bakpoeder, natriumbicarbonaat, en kruiden door elkaar.

Meng met een mixer de boter en suiker door elkaar.

Mix er één voor één de eieren door.

Mix er de vanille extract doorheen en klop alles op hoge snelheid door tot het een luchtig mengsel is.

Mix er de pompoenpuree doorheen. Het mengsel kan een enigszins vreemde structuur krijgen, geen zorgen dit lost zich vanzelf op.

Meng er op een lage snelheid het bloemmengsel doorheen tot het een mooi beslag is.

Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak de pompoenbroden in 65-75 minuten gaar. Steek er een prikker in om te testen of de pompoenbroden gaar zijn. Als de prikker er schoon uitkomt zijn de broden gaar.

Laat de broden 10 minuten afkoelen in het bakblik, alvorens je ze op een taartrooster verder laat afkoelen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel