Gnocchi met biefstuk

Gnocchi! Heerlijk! Ik ben een groot fan van de Italiaanse keuken, eigenlijk is het dus vreemd dat ik tot ruim een jaar geleden nooit gnocchi gegeten had. Ach, zo hebben we denk ik allemaal wel van die dingen waar je nooit aan toegekomen bent om ze uit te proberen. Daarom geniet ik er nu gewoon extra van en maakte ik deze lekkere gnocchi met biefstuk. Een simpel, en lekker recept. Zeg nou zelf, het moeilijkste aan gnocchi is de naam goed spellen, moeilijker dan dat kan het toch niet worden.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500gr gnocchi
  • 4 biefstukken
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette gehalveerd en in plakjes
  • 2 geroosterde paprika’s in reepjes
  • 250gr kastanjechampignons ins plakjes
  • 4 tomaten in blokjes
  • Handje verse basilicum
  • 1 pakje tomato frito of passata die pommodori
  • Flinke klont roomboter
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 el pijnboompitten geroosterd
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Verhit de boter in een pan.

Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze aan iedere zijde 3-4 minuten en laat daarna op een bord rusten onder aluminiumfolie.

Verhit ondertussen wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de courgette, tomaat, geroosterde paprika en champignons toe en bak enkele minuten door.

Doe de tomato frito/passata die pommodori en basilicum erbij en roer het geheel door.

Doe er naar smaak zout en peper bij.

Laat het op laag vuur een paar minuutjes pruttelen.

Kook ondertussen de gnocchi.

Snijd de biefstukken in plakjes en roer het samen met de saus door de gnocchi.

Doe de pijnboompitten en mozzarella er overheen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel