Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit goedje is pas ultiem genot! Lekker over ijs, met koekjes, op brood of op pannenkoeken, of gewoon zo uit het potje. In Utrecht staat een ijskraam aan de gracht en die verkoopt zoute karamelijs. Daar wordt je toch gewoon blij van!
Het belangrijkste wat je moet onthouden bij het maken van karamel is dat je tussendoor en vlak na het bereiden niet je vinger in de hete karamel steekt.
Verwarm de suiker al roerend met een houten lepel of hittebestendige spatel in een steelpan op middelhoog vuur totdat deze volledig gesmolten is.
Voeg de boter toe en roer 2 minuten door.
Giet er voorzichtig de slagroom door (pas op het zal flink borrelen en mogelijk ook spatten) en roer er door.
Laat het geheel 1 minuut doorkoken.
Haal de pan van het vuur en roer het zout erdoor.
Laat het geheel afkoelen voordat je ervan eet.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.