Thaise kipcurry

Tijd om weer eens wat oosters te maken! En daar gaat natuurlijk een lange lijst met ingrediënten mee gepaard. Geen zorgen, een groot deel gaat in de keukenmachine en wordt tot een heerlijk kruidige pasta verwerkt dus je bent niet eindeloos aan het snijden. Schrik niet van de hoeveelheid pepers die erin gaat, de kokosmelk weet de hitte behoorlijk te temperen.

Ingrediënten (3-4 personen):

  • 2 stengels citroengras gekneusd
  • 2 sjalotjes in grove stukken
  • 2-3 rode pepers de zaadlijsten verwijderd
  • Rasp van 1 limoen
  • Sap van 1 limoen
  • 3cm gember geschild
  • 1 el vissaus
  • 1 volle theelepel gemalen koriander
  • 1 volle theelepel gemalen komijn
  • 1tl witte peper
  • 1 volle theelepel paprikapoeder
  • 2 el wokolie
  • 600gr kipdijfilet grof gesneden
  • 400ml kokosmelk

Bereidingswijze:

Doe je sjalotjes, rode pepers, limoenrasp, limoensap, gember, vissaus, koriander, komijn, witte peper en paprikapoeder in de foodprocessor en meng tot een puree.

Verhit de wokolie in een pan.

Bak hierin de puree tot hij gaat geuren.

Voeg op mediumvuur de kipdijfilet toe en roer het goed door elkaar.

Voeg de kokosmelk en breng het geheel aan de kook.

Voeg de citroengas in zijn geheel toe.

Laat dit onder af en toe roeren op laag vuur zonder deksel een ½ uur tot 3 kwartier pruttelen tot de saus mooi ingedikt is.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel