Andijvie rucola stamppot

Oei wat een weer de afgelopen dagen! Echt Hollands, nat en koud. Daar hoort natuurlijk een echte Hollandse maaltijd bij, oftewel stamppot. Mijn favoriete stamppot is absoluut rauwe andijvie stamppot, daarom besloot ik om er eens een variatie op te maken met rucola. Een geslaagde actie, die komt zeker nog een keer terug op tafel.

Ingrediënten (2 personen):

  • 500gr kruimige aardappels
  • 100gr spekreepjes
  • 150ml volle melk
  • 75gr rucola
  • 300gr andijvie
  • 1el grove mosterd
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

Kook de aardappels in 18-20 minuten gaar.

Bak ondertussen de spekjes.

Giet de aardappels af.

Voeg de melk, het vet van de spekjes en de mosterd toe en stamp de aardappels fijn.

Voeg de rucola en d andijvie toe en roer deze door de aardappelpuree.

Voeg naar smaak zout toe.

Serveer de stamppot met verse jus, rookworst en de gebakken spekjes.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel