Kipwraps met salsa

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik weinig wraps eet. Net als pasta staat dit toch regelmatig op tafel. Vooral als ik haast heb, omdat ik te lang aan het werk geweest ben en als een razende door moet naar de dansles is dit één van de makkelijke dingen die ik zo klaar heb. Ik zal niet gaan beweren dat ik dan altijd mijn eigen salsa erbij maak. Gemak dient de mens, toch? Maar als er tijd is om het zelf te maken, valt het bijkomende werk best mee en is het natuurlijk extra lekker.

Ingrediënten voor de salsa:

  • 400gr tomatenblokjes
  • 1 kleine ui gepeld
  • Klein handje koriander
  • ½ groene paprika in grove stukken
  • Sap van een halve limoen
  • 1tl zout
  • 1tl witte basterdsuiker
  • ¼tl chilipoeder
  • ¼tl gemalen komijn

Ingrediënten voor de wraps (2 personen):

  • 4 wraps
  • 350gr kipdijfilet in kleine blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2el tacokruiden
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 200gr zwarte bonen (uitgelekt)
  • 2 tomaten in blokjes
  • 4 el zure room

Bereidingswijze:

Voor de salsa doe de ui, koriander en groene paprika in de foodprocessor en hak grof.

Voeg de tomatenblokjes, limoensap, zout, suiker, chilipoeder en komijn toe en meng tot een salsa. Pureer het niet te fijn, het is lekker als de salsa nog wat textuur heeft.

Verhit voor de wraps nu wat olie in een pan.

Fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de kip en de tacokruiden toe en bak op medium vuur door totdat de kip rondom gaar is.

Voeg de paprika, zwarte bonen en tomaten toe en bak op medium vuur 8-10 minuten door totdat de kip gaar is.

Verwarm in een koekenpan de wraps.

Smeer iedere wrap in met een eetlepel zure room.

Verdeel het kipmengsel over de wraps.

Doe op iedere wrap 2-3 eetlepels salsa en vouw de wraps dicht.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel