Registeren
Wachtwoord vergeten?
5 december! Tijd voor pakjes en veel lekkers! Ik vond het tijd om eens wat anders te maken dan de standaard Sinterklaas dingen. Daarom maakte ik deze speculaasmeringues met chocolade. Geen hele overheersende speculaassmaak, maar precies genoeg, en in combinatie met de chocolade natuurlijk extra lekker.
Ingrediƫnten:
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Klop de eiwitten bijna stijf.
Meng de amaretto met de kruiden.
Voeg de suiker en het amerattomengsel toe en klop de eiwitten stijf.
Doe het mengsel in een spuitzak met een groot kartelspuitstuk.
Spuit rosetjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat de meringues 3 uur in de oven drogen.
Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie.
Haal de gesmolten chocolade van de warmtebron en giet in een koude schaal.
Voeg hieraan de resterende chocolade toe en roer totdat deze gesmolten is.
Doop de meringues met in de chocolade en laat de chocolade uitharden.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.