Vijg met geitenkaas, peer en spek

Daar is hij dan! Het eerste gerecht voor de kerst en in dit geval een voorgerecht. Tot aan de kerst zal ik met name kerstrecepten publiceren, zodat iedereen genoeg inspiratie op kan doen.

Deze beauty van vijg met zachte geitenkaas, gebakken peer ,uitgebakken spek en honing is in ieder geval heel makkelijk om te maken. Wat natuurlijk ideaal is, want zeg nou zelf met de kerst zit je toch gewoon gezellig met de familie zoetsappige kerstfilms te kijken of ben je eindeloos bordspelletjes aan het spelen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 vijgen
  • 150gr zachte geitenkaas
  • ½ - 1 el water
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 rijpe peer geschild en in plakjes
  • 2tl sinaasappelrasp
  • 6el calvados
  • 2el gembersiroop
  • 2tl vloeibare honing

Bereidingswijze:

Bak het spek uit.

Verhit in een pannetje de calvados, gembersiroop en de sinaasappelschil.

Doe de partjes peer erbij en laat dit 8 minuten op laag vuur sudderen.

Meng de geitenkaas met een halve tot een hele eetlepel water, zodat deze net wat beter bewerkbaar wordt, maar geen vloeibaar goedje.

Snijd de vijgen open in zes partjes (niet helemaal doorsnijden, want dan kun je hem in een mooie stervorm open laten staan) en leg ze ieder op een bord.

Doe de geitenkaas in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit in elke vijg een rozetje.

Zet in ieder geitenkaasrozetje een uitgebakken plakje ontbijtspek.

Verdeel de plakjes peer over de bordjes.

Bedruip iedere vijg met geitenkaas met een ½ tl honing.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel