Registeren
Wachtwoord vergeten?
Daar is hij dan! Het eerste gerecht voor de kerst en in dit geval een voorgerecht. Tot aan de kerst zal ik met name kerstrecepten publiceren, zodat iedereen genoeg inspiratie op kan doen.
Deze beauty van vijg met zachte geitenkaas, gebakken peer ,uitgebakken spek en honing is in ieder geval heel makkelijk om te maken. Wat natuurlijk ideaal is, want zeg nou zelf met de kerst zit je toch gewoon gezellig met de familie zoetsappige kerstfilms te kijken of ben je eindeloos bordspelletjes aan het spelen.
Bak het spek uit.
Verhit in een pannetje de calvados, gembersiroop en de sinaasappelschil.
Doe de partjes peer erbij en laat dit 8 minuten op laag vuur sudderen.
Meng de geitenkaas met een halve tot een hele eetlepel water, zodat deze net wat beter bewerkbaar wordt, maar geen vloeibaar goedje.
Snijd de vijgen open in zes partjes (niet helemaal doorsnijden, want dan kun je hem in een mooie stervorm open laten staan) en leg ze ieder op een bord.
Doe de geitenkaas in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit in elke vijg een rozetje.
Zet in ieder geitenkaasrozetje een uitgebakken plakje ontbijtspek.
Verdeel de plakjes peer over de bordjes.
Bedruip iedere vijg met geitenkaas met een ½ tl honing.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.