Zoete gepofte aardappel met kaneelboter

Deze zoete gepofte aardappel met kaneelboter is een ideaal bijgerecht met de kerst. Dit gerecht heb ik zelf ooit in Amerika gegeten en is me altijd bijgebleven. Kaneel en zoete aardappel zijn dan ook een heerlijke combinatie en geeft je bijna het gevoel dat je een gebakje aan het eten bent. Ideaal voor de feestdagen.

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 zoete aardappels
  • 100gr roomboter
  • 1tl kaneel
  • Snuf zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225graden.

Was de aardappels en prik er met een vork gaatjes in.

Pak iedere aardappel individueel in aluminiumfolie.

Pof de aardappels in 45-60 minuten gaar in de oven (dit is altijd afhankelijk van de grote van de aardappel).

Meng de kaneel met de boter en het zout.

Serveer de gepofte aardappel met de kaneelboter.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel