Registeren
Wachtwoord vergeten?
Een kersthoofdgerecht van mijn moeder. Dit is zo ontzettend lekker!! En gezien de lijst ingrediënten en de benodigde tijd is dit misschien wel het ideale gerecht om met kerst te maken. Het is enorm vol van smaak, lekker met zowel aardappels (in welke vorm dan ook) als rijst, je kunt er dus alle kanten mee op. Gisteren schotelde ik dit nog aan mijn Amerikaanse neef voor. Ik kreeg gelijk het verzoek om het te maken als ik daar op bezoek ben. Geloof me als je dit op tafel zet met de kerst (of welke dag dan ook) dan maak je daar de hele familie ontzettend blij mee.
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in grove stukken van ongeveer 5x5cm.
Meng de gesnipperde ui, 2 tenen knoflook, salie, het takje rozemarijn, 2 laurierblaadjes, tijm, kruidnagels, rode wijnazijn, rioja, 2el olijfolie, en zout en peper naar smaak.
Meng dit samen met het vlees en laat het afgedekt in de koelkast 24 uur marineren.
Laat het vlees uitlekken.
Verwijder het laurierblad en takje rozemarijn en zet het vocht apart.
Dep het vlees iets droog met keukenpapier.
Laat de roomboter in een braadpan smelten en bak hierin in 2-3 porties het vlees (voeg indien nodig meer roomboter toe).
Haal het vlees uit de pan.
Fruit de ringen ui en 2 tenen knoflook.
Doe de bouillon erbij en roer alles goed door zodat de bloem die nog in de pan zit ook goed meegepakt wordt.
Voeg de madera, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer het geheel goed door zodat er geen aanbaksels in de pan zitten.
Voeg het vlees toe.
Voeg 2 laurierblaadjes, de gedroogde rozemarijn en de uitgelekte marinade toe.
Zet pan op een vlamverdeler om laag vuur en laat onder af en toe roeren 2,5 – 3 uur pruttelen.
Voeg na 2 uur de champignons toe, en eventueel zout en peper naar smaak.
Voeg ter garnering bij het serveren verse peterselie toe.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.