Rood fruit met balsamico en meringue

Het klinkt misschien een beetje als een vreemde combinatie, maar balsamico en rood fruit gaan echt zo goed samen. Dit toetje heb ik al meer dan eens gemaakt en valt altijd goed in de smaak. De zachte smaak van de mascarpone, het lekkere zoet van de meringue en de uitgesproken smaak van het rood fruit in combinatie met de balsamico is bij elkaar gewoon heerlijk.

Ik maak de meringue zelf altijd een dag van tevoren. Je kunt het natuurlijk ook prima op de dag zelf maken, je hebt er eigenlijk geen omkijken naar, maar ik vind het altijd wel zo makkelijk als alles al klaar staat.

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 eiwitten
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1tl vanille extract
  • Snuf zout
  • 250gr rood fruit uit de diepvries
  • 2-3 el balsamico azijn
  • 2-3 el bruine suiker
  • 250gr mascarpone
  • 2el amaretto
  • 2-3 el poedersuiker

Bereidingswijze:

Verhit de oven voor op 100 graden.

Klop de eiwitten bijna stijf.

Voeg de kristalsuiker, vanillesuiker, vanille extract en zout toe.

Klop het geheel stijf.

Op een bakplaat bekleed met bakpapier spuit vier cirkels.

Laat de meringue 3 uur drogen in de oven.

Laat het rood fruit ontdooien.

Meng het fruit met de balsamico en bruine suiker.

Meng de mascarpone met de amaretto en poedersuiker en klop het tot een luchtig geheel.

Verdeel de mascarpone over de meringue.

Verdeel het rood fruit over de meringue.

1
  1. Smithc502
    8 jaar geleden
    Some really quality content on this website , saved to fav. ddkcddbggcakeage

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel