Registeren
Wachtwoord vergeten?
Het klinkt misschien een beetje als een vreemde combinatie, maar balsamico en rood fruit gaan echt zo goed samen. Dit toetje heb ik al meer dan eens gemaakt en valt altijd goed in de smaak. De zachte smaak van de mascarpone, het lekkere zoet van de meringue en de uitgesproken smaak van het rood fruit in combinatie met de balsamico is bij elkaar gewoon heerlijk.
Ik maak de meringue zelf altijd een dag van tevoren. Je kunt het natuurlijk ook prima op de dag zelf maken, je hebt er eigenlijk geen omkijken naar, maar ik vind het altijd wel zo makkelijk als alles al klaar staat.
Verhit de oven voor op 100 graden.
Klop de eiwitten bijna stijf.
Voeg de kristalsuiker, vanillesuiker, vanille extract en zout toe.
Klop het geheel stijf.
Op een bakplaat bekleed met bakpapier spuit vier cirkels.
Laat de meringue 3 uur drogen in de oven.
Laat het rood fruit ontdooien.
Meng het fruit met de balsamico en bruine suiker.
Meng de mascarpone met de amaretto en poedersuiker en klop het tot een luchtig geheel.
Verdeel de mascarpone over de meringue.
Verdeel het rood fruit over de meringue.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.