Varkenshaas met calvados

Ben je er nog steeds niet over uit wat het hoofdgerecht met de kerst moet zijn? Ren dan nu naar de slager en haal varkenshaasjes, want dit is het recept is super lekker. De roomsaus met calvados en rozemarijn heeft een mooie uitgesproken smaak en is een super combinatie met de varkenshaas en gebakken appels. Daarnaast is het ook nog eens “spectaculair”, want je moet erbij flamberen. Pas uiteraard wel op dat je de keukenkastjes niet laat smelten en zet altijd de afzuig uit om brand te voorkomen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600-650gr varkenshaas
  • 50gr roomboter
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • Verse peper
  • Zout
  • Borrelglaasje calvados
  • 200ml slagroom
  • 2 appels geschild en in plakjes
  • 1tl kaneel

Bereidingswijze:

Bestrooi de varkenshaasjes met peper en zout naar smaak.

Laat de boter smelten in een pan zonder anti-aanbaklaag (die kan namelijk niet tegen flamberen).

Doe de varkenshaas tezamen met de rozemarijn in de pan en bak 20 minuten onder regelmatig keren.

Bak ondertussen de appels met de kaneel.

Overgiet de varkenshaasjes met calvados en flambeer ze (houd een deksel bij de hand om het vuur te doven).

Haal de varkenshaasjes uit de pan.

Doe de room in de pan en laat deze iets inkoken.

Serveer de varkenshaasjes met de roomsaus en gebakken appels.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel