Dadels in spek

Zo met oud en nieuw komen natuurlijk de borrelhapjes weer op tafel. Ik ben zelf een voorstander van makkelijke borrelhapjes, maar dan wel even iets luxer dan de zak met borrelnootjes (die natuurlijk ook super lekker zijn). Deze dadels met spek zijn er een goed voorbeeld van. Je hebt er bijna geen werk aan om ze te maken en ze zijn hartstikke lekker. Je zou ze eventueel nog kunnen vullen met geitenkaas, maar zelfs dat is niet nodig (ook al is dat ook is een top combinatie).

Ingrediënten:

  • 12 verse dadels
  • 12 plakjes ontbijtspek

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ontpit de dadels.

Wikkel iedere dadel in een plakje spek.

Leg de dadels op een met bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak de dadels 15-20 minuten, zodat de dadels warm zijn en het spek gaar.

2
  1. Suzanne
    8 jaar geleden
    Dat is ook zeker lekker! Hier in huis woont echter iemand met een hekel aan geitenkaas, dus die versie heb ik even overgeslagen.
  2. Ingrid
    8 jaar geleden
    Het gat van de pit kun je ook opvullen met geitenkaas met honing.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel