Salade met warme geitenkaas

Vandaag maakte ik deze lekkere salade met warme geitenkaas. Heerlijk bij de lunch, of ’s avonds als je geen enorme trek hebt. Een wat kleinere variant kun je ook maken als voorgerecht, lekker voor met de kerst, of een andere bijzondere gelegenheid. Groot voordeel is ook dat het erg makkelijk is om te maken en je dus zo klaar bent.

Ingrediënten (voor 2 persoon)

  • 2 plakken geitenkaas van 1,5-2 cm dik met korst
  • 75gr rucolamelange
  • 1 peer in plakjes
  • 75gr peen julienne
  • 250gr cherry tomaten gehalveerd
  • 1 komkommer in plakjes
  • 2el pijnboompitten
  • Klontje roomboter
  • 2 el bloem
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el honing
  • 1,5tl grove mosterd
  • Snuf zout

Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten.

Meng de peen julienne met de komkommer, tomaten, peer, pijnboompitten en rucolamelange en verdeel het over twee borden.

Meng de olijfolie, balsamico azijn, honing, mosterd en snuf zout in een schaaltje.

Haal de geitenkaas door de bloem, zodat er aan beide kanten een dun laagje bloem zit.

Verhit de roomboter in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag.

Bak de geitenkaas 30 seconden aan iedere zijde op hoog vuur.

Leg de geitenkaas op de salades en doe de dressing erover.

Eet smakelijk!

2
  1. Suzanne
    6 jaar geleden
    Dankjewel!! Het is ook heel erg lekker!!!
  2. guest
    6 jaar geleden
    Dat ziet er heerlijk uit. Ik ga dit recept zeker een keer proberen. Ik vind je site erg leuk en ik blijf je volgen. Veel liefs, Greet

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel