Indonesische gehaktballetjes

Zo aan de start van het nieuwe jaar vliegen de goede voornemens en de gezonde recepten je weer om de oren. Gezond eten is natuurlijk belangrijk en kan natuurlijk hartstikke lekker zijn. Echter is het natuurlijk ook leuk om lekker tegendraads te zijn en gewoon niet mee te doen met al die goede voornemens om eindeloos gezond te doen. Daarvoor is er veel te veel lekker eten te krijgen. Daarom van mij dan ook geen recept voor een mooie salade of een vruchtensmoothie, maar een recept voor heerlijke Indonesische gehaktballetjes.

Ingrediënten:

  • 1 grote ui geraspt (zodat deze extra fijn is)
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 3tl gemberpoeder
  • 600gr gemengd gehakt
  • 3 middelgrote gekookte kruimige aardappels geprakt
  • 1 ei
  • 1tl zout
  • Verse peper
  • 1/2tl nootmuskaat
  • 3el ketjap manis
  • 1 volle el sambal manis
  • Scheutje gembersiroop
  • 2-3el roerbakolie

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een samenhangende massa.

Draai balletjes ter grote van een pingpongbal van het gehaktmengsel.

Verhit de olie in een pan en bak hierin de balletjes rondom gaar.

1
  1. Chantal
    8 jaar geleden
    Ze zijn heerlijk geworden!!!

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel