Registeren
Wachtwoord vergeten?
Wanneer bij mijn ouders in huis Indonesisch gegeten wordt, dan wordt dat zeer uitgebreid gedaan. Dan staan er soms wel drie verschillende vleesgerechten op tafel, plus een eiergerecht, rijst en natuurlijk groente en wat kroepoek. Heerlijk is dat! Iedereen gaat echt rollend van tafel. Deze rendang is ook één van de standaardgerechten. Een lekker pittig stoofvleesgerecht.
Het originele recept heeft mijn moeder uit een kookboek voor Indonesisch koken uit de magnetron. Maar mijn moeder zou mijn moeder niet zijn als ze het recept niet aangepast had naar haar eigen smaak. Ook bereiden wij niks in de magnetron (zowel mijn moeder als ik hebben niet eens een magnetron), dus maken wij dit altijd heerlijk in de pan klaar. Het boekje zelf is uit 1988 en nieuw niet meer te krijgen, maar wellicht dat je hem nog eens tegen komt bij de kringloopwinkel.
Pof de kemirienoten in een droge koekenpan.
Doe de ui, knoflook, pepers, kemirienoten, kurkuma, laos en water in een bakje en pureer het met de staafmixer.
Verhit de olie in een grote braadpan.
Bak hierin de puree samen met de trassi 2-3 minuten op laag vuur onder constant roeren.
Voeg het vlees toe en bak dit 2-3 minuten op medium vuur onder af en toe roeren zodat al het vlees goed bedekt is met de puree.
Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door.
Zet de pan op een vlamverdeler en laat 3 uur op laag vuur stoven.
Verwijder de sereh en blaadjes voor het opdienen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.