Appeltosti

Ik vond het weer eens tijd om een lunchgerecht te posten. Ik eet graag zoete dingen, en de lunch is daarbij geen uitzondering. Heerlijk een volkoren boterham (toch nog iets gezonds) met hagelslag, vlokken of appelstroop. Maar af en toe mag het natuurlijk best wat luxer. Daarom maakte ik deze lekkere appeltosti. Een lunchgerecht voor de lekkere trek, want op de appel na is er weinig gezonds aan.

Ingrediënten (voor 2 tosti’s):

  • 4 sneetjes krentenbrood
  • 100gr monchou
  • 2tl honing
  • ¼tl kaneel
  • 1 zoetzure appel in dunne plakjes
  • 2tl lichtbruine suiker
  • 50gr zachte roomboter

Bereidingswijze:

Meng de monchou, honing en kaneel.

Smeer de sneetjes krentenbrood aan één zijde in met roomboter.

Smeer het monchou mengsel op de andere zijde.

Verdeel de plakjes appel over twee sneetjes krentenbrood.

Strooi over ieder sneetje brood met appel een theelepel lichtbruine suiker.

Leg de resterende sneetjes krentenbrood er bovenop en bak de tosti in zo’n 5-10 minuten gaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel