Registeren
Wachtwoord vergeten?
Deze koekjes zijn super lekker, tenminste dat vonden de kinderen op scouting die na het eerste koekje gelijk om een tweede vroegen. Eigenlijk zijn het meer cakejes dan koekjes als je naar de textuur gaat kijken. Oftewel ze blijven helemaal zacht. Maar lekker dat ze zijn, ik kon er zelf ook niet vanaf blijven. De glazuur geeft het koekje iets heel zoets, dus als je niet een enorme zoetekauw bent, doe dan gewoon wat minder glazuur op de koekjes. Ik, daarentegen, ben gek op zoet, dus bij mij zat er een beste laag glazuur op. Heerlijk!
Meng het bloem met de natriumbicarbonaat en het zout.
Klop in een aparte kom de boter met de suiker en citroenrasp romig.
Klop de ricotta en de vanille extract erdoor.
Klop één voor één de eieren erdoor.
Meng het bloem mengsel en het botermengsel goed door elkaar.
Koel het deeg 2 uur in de koelkast (of een half uurtje tot drie kwartier in de vriezer).
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Schep op een bakplaat bekleed met bakpakpier 24 hoopjes deeg ongeveer ter grootte van een walnoot.
Bak de koekjes zo’n 12-14 minuten totdat ze aan de onderzijde mooi goudbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rekje.
Meng voor het glazuur de poedersuiker met 2 el melk en 1-2 el vanille extract.
Voeg hier al roerend de gesmolten boter aan toe.
Vind je het glazuur nog te dik, voeg dan een extra eetlepel melk toe.
Verdeel het glazuur over de afgekoelde koekjes en besprenkel alle koekjes met wat spikkels.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.