Ricottakoekjes

Deze koekjes zijn super lekker, tenminste dat vonden de kinderen op scouting die na het eerste koekje gelijk om een tweede vroegen. Eigenlijk zijn het meer cakejes dan koekjes als je naar de textuur gaat kijken. Oftewel ze blijven helemaal zacht. Maar lekker dat ze zijn, ik kon er zelf ook niet vanaf blijven. De glazuur geeft het koekje iets heel zoets, dus als je niet een enorme zoetekauw bent, doe dan gewoon wat minder glazuur op de koekjes. Ik, daarentegen, ben gek op zoet, dus bij mij zat er een beste laag glazuur op. Heerlijk!

Ingrediënten (24 koekjes):

  • 250gr bloem
  • 1tl natriumbicarbonaat
  • ¼ tl zout
  • 115gr boter
  • ½ tl citroenrasp (van een biologische citroen)
  • 200gr kristalsuiker
  • 210gr ricotta
  • 1 el vanille extract
  • 1 groot ei

Ingrediënten glazuur:

  • 200gr poedersuiker
  • 25gr boter gesmolten
  • 1-2 el vanille extract
  • 2-3 el melk
  • 2-3 el discospikkels

Bereidingswijze:

Meng het bloem met de natriumbicarbonaat en het zout.

Klop in een aparte kom de boter met de suiker en citroenrasp romig.

Klop de ricotta en de vanille extract erdoor.

Klop één voor één de eieren erdoor.

Meng het bloem mengsel en het botermengsel goed door elkaar.

Koel het deeg 2 uur in de koelkast (of een half uurtje tot drie kwartier in de vriezer).

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Schep op een bakplaat bekleed met bakpakpier 24 hoopjes deeg ongeveer ter grootte van een walnoot.

Bak de koekjes zo’n 12-14 minuten totdat ze aan de onderzijde mooi goudbruin zijn.

Laat de koekjes afkoelen op een rekje.

Meng voor het glazuur de poedersuiker met 2 el melk en 1-2 el vanille extract.

Voeg hier al roerend de gesmolten boter aan toe.

Vind je het glazuur nog te dik, voeg dan een extra eetlepel melk toe.

Verdeel het glazuur over de afgekoelde koekjes en besprenkel alle koekjes met wat spikkels.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel