Sloppy joe

Heb je wel eens gehoord van een Sloppy Joe? Misschien heb je het een keer in een (Amerikaanse) film voorbij zien komen. Het is namelijk een typisch Amerikaans gerecht dat veelal door kinderen gegeten wordt, maar ook voor volwassenen natuurlijk hartstikke lekker is. Simpel gezegd is het een broodje met gehaktsaus dat moeilijk netjes te eten is (daarom sloppy, oftewel slordige joe genoemd). Nou klinkt dat op zichzelf misschien niet heel spannend, maar met die gehaktsaus kun je natuurlijk alle kanten op.

De versie die ik gemaakt heb is meer geschikt voor volwassenen, lekker pittig door de chilipoeder en ook de kruidnagel en nootmuskaat geven het een erg uitgesproken smaak. Serveer de broodjes met salade en je hebt een makkelijke en lekkere maaltijd.

Ingrediënten (voor 2 broodjes):

  • 300gr rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 65gr wortel in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij in plakjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl kruidnagel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el worcestershire saus
  • 3 el tomatenpuree
  • 1/3 kopje tomato frito
  • ¼ kopje appelazijn
  • 2 el bruine suiker
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 meegranenbroodjes

Bereidingswijze:

Verhit wat olie in een pan.

Fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de wortel, bleekselderij en paprika toe en bak 3-4 minuten op een medium laag vuur.

Bak ondertussen in een andere pan de gehakt rul.

Voeg de gehakt toe aan de groenten en roer door.

Voeg de kruidnagel, nootmuskaat, chilipoeder, gerookte paprika, worcestershire en tomatenpuree toe en laat alles 2 minuutjes meebakken.

Voeg de tomato frito, appelazijn, bruine suiker, en peper en zout toe en laat het geheel nog zo’n 3-5 minuten pruttelen op laag vuur.

Halveer de broodjes en rooster de zachte kant in de oven of een pan.

Verdeel het gehaktmengsel over de broodjes.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel