Mexicaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Simpel om te maken en enorm lekker! Deze gehaktballetjes zijn lekker als comfortfood met zowel rijst als aardappels, je kunt ze zelfs bij tapas serveren. Door de tacokruiden smaakt het net even anders dan een reguliere gehaktbal en de tomatensaus geeft het precies dat beetje extra. Ideaal om te maken op een luie zondag! Dit recept maak ik zelf altijd als we met vrienden bij elkaar komen en iedereen wat meeneemt. Ze vallen altijd in de smaak.

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

  • 400gr gehakt
  • Tacokruiden voor 400gr vlees
  • 2tl milde paprikakruiden
  • 1 ei
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 4 tenen knoflook geperst
  • ½ - 1 kopje paneermeel
  • 750gr roma tomaten in blokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • ½ tl oregano
  • Handjevol verse basilicum fijngesneden
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin 2 tenen knoflook en 1 ui.

Voeg de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten mee.

Voeg de tomaten, oregano, 1tl paprikapoeder, basilicum, en zout en peper naar smaak toe.

Bak dit 5 minuutjes onder af en toe roeren goed door.

Pureer het geheel grof met een staafmixer en zet apart.

Kneed het gehakt met de overgebleven fijngesneden ui, twee tenen knoflook, het ei, 1tl paprikakruiden, de tacokruiden en het paneermeel.

Maak hiervan kleine gehaktballetjes van circa 5-6cm doorsnede.

Verhit wat olie of boter in een pan en bak de gehaktballetjes hierin op laag tot middelhoog vuur.

Giet de saus over de gehaktballetjes en laat nog even een paar minuutjes samen pruttelen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel