Aspergetaartjes met parmaham

Ik vond het weer eens hoog tijd voor asperges en dan wel in de vorm van deze lekkere bladerdeegtaartjes met parmaham en geitenkaas. Leuk als voorgerechtje of als je gewoon de asperges eens anders wil presenteren.

Voor deze taartjes bak je eerst het bladerdeeg voor in de oven, voordat je de hele taartjes afmaakt. Daarbij is het natuurlijk de bedoeling dat met name de rand rijst, mocht nou na het inprikken het hele bladerdeeg gerezen zijn, dan druk je het midden gewoon voorzichtig in.

Ingrediƫnten (voor 2 stuks):

  • 2 velletjes roomboter bladerdeeg
  • 3 groene asperges
  • 3 eieren
  • 2 plakjes parmaham
  • 50gr zachte geitenkaas
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Teken met een mes een vierkant op de bladerdeeg velletjes dat 2 cm kleiner is dan het velletje. Je wilt dus dat het taartje een rand van 1 cm krijgt. Let op dat je niet door het velletje heen snijdt.

Prik met een vork in het binnenste vierkant gaatjes, deze mogen wel door het deeg heen.

Klop 1 ei los en besmeer de rand van het bladerdeeg met ei.

Bak het bladerdeeg 15 minuten in de oven.

Snijdt ondertussen de uiteinden van de asperges af.

Snijdt de asperges in vieren.

Verhit wat olie in een pan en bak de asperges 2 minuten en haal van het vuur.

Breek op ieder bladerdeeg taartje een ei.

Verdeel de asperges over de twee taartjes.

Scheur de plakjes parmaham in stukken en verdeel over de taartjes.

Verkruimel over ieder taartje 25 gram geitenkaas.

Bestrooi de taartjes met peper en zout naar smaak.

Bak de taartjes nog eens 15 minuten in de oven.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel