Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik vond het weer eens hoog tijd voor asperges en dan wel in de vorm van deze lekkere bladerdeegtaartjes met parmaham en geitenkaas. Leuk als voorgerechtje of als je gewoon de asperges eens anders wil presenteren.
Voor deze taartjes bak je eerst het bladerdeeg voor in de oven, voordat je de hele taartjes afmaakt. Daarbij is het natuurlijk de bedoeling dat met name de rand rijst, mocht nou na het inprikken het hele bladerdeeg gerezen zijn, dan druk je het midden gewoon voorzichtig in.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Teken met een mes een vierkant op de bladerdeeg velletjes dat 2 cm kleiner is dan het velletje. Je wilt dus dat het taartje een rand van 1 cm krijgt. Let op dat je niet door het velletje heen snijdt.
Prik met een vork in het binnenste vierkant gaatjes, deze mogen wel door het deeg heen.
Klop 1 ei los en besmeer de rand van het bladerdeeg met ei.
Bak het bladerdeeg 15 minuten in de oven.
Snijdt ondertussen de uiteinden van de asperges af.
Snijdt de asperges in vieren.
Verhit wat olie in een pan en bak de asperges 2 minuten en haal van het vuur.
Breek op ieder bladerdeeg taartje een ei.
Verdeel de asperges over de twee taartjes.
Scheur de plakjes parmaham in stukken en verdeel over de taartjes.
Verkruimel over ieder taartje 25 gram geitenkaas.
Bestrooi de taartjes met peper en zout naar smaak.
Bak de taartjes nog eens 15 minuten in de oven.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.