Honing-mosterd kip

Honing en mosterd vind ik echt een heerlijke combinatie. Wat op zich apart is, want verder heb ik vrij weinig met mosterd. In dit geval maakte ik er een marinade mee. Een lekker makkelijk gerecht, want de marinade is zo gemaakt en de kip bak je verder af in de oven. Ideaal dus als je niet de hele avond in de keuken wil staan. Als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken (en een beetje ruime oven hebt), bak je daarnaast ook nog je aardappels in de oven. Met een makkelijke salade erbij ben je helemaal snel klaar.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1,5 el olijfolie
  • 20gr gesmolten ongezouten roomboter
  • 1 el honing
  • 1 flinke tl Zaanse mosterd
  • 1 flinke teen knoflook geperst
  • 1/4tl gedroogde oregano
  • 1/4tl gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • 4-5 verse basilicumblaadjes fijngesneden
  • 4 kipfilets / 6-8 kipdijfilets

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de olijfolie, met de boter, honing, mosterd, knoflook, gedroogde oregano, en gedroogde basilicum en zout en peper naar smaak.

Smeer de kip in met een enkele laag van de marinade.

Vet een ovenschaal in en leg hierin de kipfilet.

Bak de kip in 25-30 minuten gaar in de oven.

Bestrooi de kip met verse basilicum.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel