Gezonde chocoladecake

Dat klinkt misschien tegenstrijdig, chocolade, cake en gezond, maar het kan toch echt. Ik bakte gisteren deze smeuïge chocoladecake met daarin onder andere banaan, dadels, amandelmelk, speltbloem, palmsuiker en extra pure chocolade. Heerlijk! En lang niet zo slecht als een roombotercake (al zal ik ook daar niet gauw nee tegen zeggen).

Deze cake is wel echt bedoeld voor liefhebbers van extra donkere chocolade. Door de toevoeging van zowel cacao als de extra pure chocolade en de weinige hoeveelheid suiker is de cake niet heel zoet, maar wel heel rijk van smaak. Is de cake nou te donker voor je smaak, gebruik dan gewoon pure chocolade of laat de cacao weg.

Ingrediënten:

  • 200ml amandelmelk
  • 2 kleine rijpe bananen
  • 5 verse dadels
  • 200gr speltbloem
  • 55gr palmsuiker
  • 75gr extra pure chocolade
  • 1el vanille extract
  • 1el cacao
  • 1el baking soda

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Smelt de chocolade au-bain-marie.

Ontpit de dadels en doe ze met de melk, bananen in de keukenmachine meng het tot een geheel. Je kunt ook de staafmixer gebruiken.

Voeg de palmsuiker, vanille extract en chocolade toe, en mix door elkaar.

Meng de speltbloem, cacao en baking soda in een kom.

Voeg het bananenmengsel toe en roer alles tot een geheel.

Vet een cakevorm van 25cm in en bebloem de bodem en randen.

Doe het mengsel in de cakevorm en bak de cake 50-55 minuten gaar.

Check met een prikker of de cake gaar is.

1
  1. Jeroen
    8 jaar geleden
    Dat ziet er lekker uit! Ga ik zeker een keer proberen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel