Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dat klinkt misschien tegenstrijdig, chocolade, cake en gezond, maar het kan toch echt. Ik bakte gisteren deze smeuïge chocoladecake met daarin onder andere banaan, dadels, amandelmelk, speltbloem, palmsuiker en extra pure chocolade. Heerlijk! En lang niet zo slecht als een roombotercake (al zal ik ook daar niet gauw nee tegen zeggen).
Deze cake is wel echt bedoeld voor liefhebbers van extra donkere chocolade. Door de toevoeging van zowel cacao als de extra pure chocolade en de weinige hoeveelheid suiker is de cake niet heel zoet, maar wel heel rijk van smaak. Is de cake nou te donker voor je smaak, gebruik dan gewoon pure chocolade of laat de cacao weg.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Smelt de chocolade au-bain-marie.
Ontpit de dadels en doe ze met de melk, bananen in de keukenmachine meng het tot een geheel. Je kunt ook de staafmixer gebruiken.
Voeg de palmsuiker, vanille extract en chocolade toe, en mix door elkaar.
Meng de speltbloem, cacao en baking soda in een kom.
Voeg het bananenmengsel toe en roer alles tot een geheel.
Vet een cakevorm van 25cm in en bebloem de bodem en randen.
Doe het mengsel in de cakevorm en bak de cake 50-55 minuten gaar.
Check met een prikker of de cake gaar is.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.