Tapenade met geroosterde paprika en tomaat

Altijd lekker, een broodje met tapenade. Tapenade met zongedroogde tomaten is mijn favoriet. Daarom leek het me leuk om daar een variatie op te maken met geroosterde paprika. Als je dit eenmaal gemaakt hebt is er echt geen reden meer om ooit nog tapenade uit een potje te kopen. Serieus, dit is zo ontzettend lekker! Dus ga je met de paasdagen lekker borrelen, of wil je gewoon wat hartigs bij de brunch, dan mag deze tapenade zeker niet ontbreken.

Ingrediënten:

  • 75gr ontpitte groene olijven
  • 125gr uitgelekte semi zongedroogde tomaten
  • 75gr geroosterde paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 2el geroosterde pijnboompitten
  • 1el olijfolie
  • 1el citroensap
  • 2tl balsamicostroop
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in de food processor en blend tot één geheel, zorg daarbij wel dat de tapenade nog wat structuur behoud.

1
  1. Suzanne Mulder
    8 jaar geleden
    Past ook bij het mooie weer. Bedankt voor het recept!

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel