Registeren
Wachtwoord vergeten?
Wat doe je met de overgebleven brioche van de Pasen die net iets te oud is om nog gewoon te eten? Daar maak je natuurlijk super lekkere wentelteefjes van! Inspiratie die niet zomaar komt overigens. Dit weekend was ik namelijk op een food festival in Utrecht waar een foodtruck (eigenlijk caravan) stond genaamd de Wentelteefjes. Daar verkochten ze wentelteefjes van o.a. suikerbrood, dat was nog eens een lekker voorgerecht (ja dat lees je goed, we aten ze als voorgerecht). Al vrij snel gaf dat trek in meer wentelteefjes en toen was het bedenken van brioche wentelteefjes geen grote uitdaging meer, maar wel een heerlijk ontbijtje op 2e Paasdag.
Meng de melk, kaneel, vanille extract en het ei door elkaar.
Verhit een klontje roomboter in een pan.
Doop iedere snee brood in het mengsel. Iedere zijde van het brood moet zo’n 10-20 seconden weken afhankelijk van de dikte van het brood.
Bak de sneetjes brood aan weerzijden in de pan tot deze goudbruin zijn.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.