Geroosterde zoete aardappel-wortelsoep

Ik vond het weer de hoogste tijd voor een soepje. Soep eet ik namelijk zo’n vier keer per week! Ja, ik ben dus echt gek op soep. Geen zorgen hoor, ik eet het meestal niet als avondeten, maar een heerlijk soepje naast de reguliere lunch is nooit verkeerd. Nieuwe soep recepten uitproberen vind ik dan ook hartstikke leuk. Zo kwam ook dit recept tot stand, een lekker romig en eenvoudig soepje, waar je niet al te veel werk aan hebt. Ideaal, als je het mij vraagt.

Ingrediënten:

  • 500gr zoete aardappel geschild
  • 300gr geschrapte wortels
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 liter groente bouillon
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje room
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakblik met bakpapier.

Snijd de zoete aardappel en wortels in grove stukken.

Meng de zoete aardappel met de wortels, olie, en peper en zout naar smaak.

Rooster het zoete aardappel mengsel 25 minuten in de oven.

Verhit wat olijfolie in een pan.

Fruit hierin de knoflook en ui.

Voeg de in de oven gegrilde groenten toe en bak een paar minuutjes mee.

Voeg de bouillon toe en roer door.

Laat het geheel 2-3 minuten doorkoken.

Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel. Voor een nog gladdere soep kun je het ook nog door een passe-vite of een zeef halen.

Voeg een scheutje room toe.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel