Registeren
Wachtwoord vergeten?
Een lekker soepje is zo gemaakt en hoeft heus niet uit een blik of een pak te komen. Liever niet zelfs! Het hangt natuurlijk een beetje af van wat je koopt. Zo zijn er fantastische biologische soepen te koop en kun je bij de slager ook huisgemaakte ingevroren soep halen, maar veel voorverpakte soepen vind ik toch een kunstmatig smaakje hebben. Nee, doe mij dan maar een lekker vers zelfgemaakt soepje! Deze keer is het een gegrilde paprikasoep geworden, met daarbij ook wat tomaat. Lekker op een koude winterdag, zoals vandaag.
Rooster de paprika’s op het fornuis of in de oven onder de gril.
Laat ze zwart blakeren en stop ze daarna in een diepvrieszak, doe deze goed dicht en laat 10 minuten liggen (dan komen de vellen er beter af).
Verwarm ondertussen de bouillon.
Snijd de tomaten in blokjes.
Ontvel de paprika’s, ontdoe ze van hun zaadlijsters, en snijd ze stukjes.
Doe de tomaat, paprika en basilicum bij de bouillon en laat het geheel zo’n tien minuutjes zachtjes doorkoken.
Pureer de soep tot een glad geheel met de staafmixer (eventueel kun je deze nog door een passeerzeef halen).
Smullen maar!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.