Gegrilde paprikasoep

Een lekker soepje is zo gemaakt en hoeft heus niet uit een blik of een pak te komen. Liever niet zelfs! Het hangt natuurlijk een beetje af van wat je koopt. Zo zijn er fantastische biologische soepen te koop en kun je bij de slager ook huisgemaakte ingevroren soep halen, maar veel voorverpakte soepen vind ik toch een kunstmatig smaakje hebben. Nee, doe mij dan maar een lekker vers zelfgemaakt soepje! Deze keer is het een gegrilde paprikasoep geworden, met daarbij ook wat tomaat. Lekker op een koude winterdag, zoals vandaag.

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika’s
  • 3 flinke trostomaten
  • 5-6 blaadjes basilicum
  • 1 liter bouillon

Bereidingswijze:

Rooster de paprika’s op het fornuis of in de oven onder de gril.

Laat ze zwart blakeren en stop ze daarna in een diepvrieszak, doe deze goed dicht en laat 10 minuten liggen (dan komen de vellen er beter af).

Verwarm ondertussen de bouillon.

Snijd de tomaten in blokjes.

Ontvel de paprika’s, ontdoe ze van hun zaadlijsters, en snijd ze stukjes.

Doe de tomaat, paprika en basilicum bij de bouillon en laat het geheel zo’n tien minuutjes zachtjes doorkoken.

Pureer de soep tot een glad geheel met de staafmixer (eventueel kun je deze nog door een passeerzeef halen).

Smullen maar!

2
  1. Suzanne
    7 jaar geleden
    Dat is zeker een goede toevoeging. Wanneer wij weer eens de big green egg tevoorschijn toveren zal ik het daar eens op proberen.
  2. guest
    7 jaar geleden
    Van de BBQ is het ook lekker :) Extra rooksmaakje, zeker als je rookhout gebruikt.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel