Mini cheesecake met zoute karamel

Tja, tegen taart kan ik eigenlijk nooit nee zeggen. Het is namelijk TAART! Als echte zoetekauw ben ik er dan ook gek op. Al moet ik eerlijk toegeven een stuk taart kan best machtig en soms veel te veel zijn. Daarom zijn deze mini cheesecakes ideaal. Je kunt ze eigenlijk eten als een koekje en zelfs een tweede kan met dit formaat prima. Ik vind cheesecakes het lekkerst met een bastogne bodem, die in combinatie met de zoute karamel topping het echt helemaal compleet maakt.

Ingrediƫnten (voor 24 stuks):

  • 150gr bastognekoeken
  • 75gr gesmolten roomboter
  • 400gr roomkaas
  • 125gr witte basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 15gr tarwebloem
  • 125gr zure room
  • 2 eieren
  • 8-10 el zoute karamel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet 24 papieren cupcakevormpjes in een muffinvorm (of twee).

Verkruimel de bastognekoeken in de keukenmachine.

Voeg de gesmolten boter toe en meng tot een geheel.

Verdeel het mengsel over de 24 vormpjes en druk goed aan.

Klop de roomkaas, met de basterdsuiker, de merg van het vanillestokje, tarwebloem en de eieren tot een romig en luchtig geheel.

Verdeel het mengsel over de 24 vormpjes.

Bak de cheesecakejes 5 minuten in de oven en draai daarna de temperatuur terug naar 110 graden zonder de oven te openen en bak nog eens 15 minuten.

Laat de cheesecakejes een nacht in de koelkast opstijven.

Verdeel vlak voor het opeten de zoute karamel over de cakejes.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel