Registeren
Wachtwoord vergeten?
Tja, tegen taart kan ik eigenlijk nooit nee zeggen. Het is namelijk TAART! Als echte zoetekauw ben ik er dan ook gek op. Al moet ik eerlijk toegeven een stuk taart kan best machtig en soms veel te veel zijn. Daarom zijn deze mini cheesecakes ideaal. Je kunt ze eigenlijk eten als een koekje en zelfs een tweede kan met dit formaat prima. Ik vind cheesecakes het lekkerst met een bastogne bodem, die in combinatie met de zoute karamel topping het echt helemaal compleet maakt.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet 24 papieren cupcakevormpjes in een muffinvorm (of twee).
Verkruimel de bastognekoeken in de keukenmachine.
Voeg de gesmolten boter toe en meng tot een geheel.
Verdeel het mengsel over de 24 vormpjes en druk goed aan.
Klop de roomkaas, met de basterdsuiker, de merg van het vanillestokje, tarwebloem en de eieren tot een romig en luchtig geheel.
Verdeel het mengsel over de 24 vormpjes.
Bak de cheesecakejes 5 minuten in de oven en draai daarna de temperatuur terug naar 110 graden zonder de oven te openen en bak nog eens 15 minuten.
Laat de cheesecakejes een nacht in de koelkast opstijven.
Verdeel vlak voor het opeten de zoute karamel over de cakejes.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.