Zalm in citroensaus

Een lekker stuk vis op zijn tijd vind ik echt heerlijk. Met name zalm vind ik erg lekker, zeker in combinatie met bijvoorbeeld risotto. Dat is pas genieten! Nu komt het er niet enorm vaak van om vis te maken. Vaak omdat ik voor biologische zalm kies, en de prijs daarvan en mijn enorm Hollandse genen niet zo goed combineren. Maar gelukkig is ook de biologische zalm weleens in de aanbieding en zo maakte ik afgelopen week deze heerlijke zalm met een frisse citroensaus.

Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 4 zalmmoten
  • 2el roomboter
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 4 tenen knoflook geperst
  • Rasp van een biologische citroen
  • Sap van een biologische citroen
  • 200ml droge witte wijn
  • 125ml slagroom
  • Handjevol platte peterselie fijngesneden
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan.

Fruit hierin de knoflook en het sjalotje.

Voeg de citroensap, de witte wijn en slagroom toe en laat 2-4 minuten inkoken.

Roer de peterselie en de citroenrasp erdoor.

Voeg zout en peper naar smaak toe en zet de saus apart.

Bestrooi de zalmmoten met zout en peper en bak ze in een beetje roomboter gaar.

Haal de zalm uit de pan en giet de saus er overheen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel